Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΩΝ








  Η μελέτη των συλλογών καλύπτει σήμερα ένα ευρύ πεδίο έρευνας. Η συλλεκτική δραστηριότητα γίνεται αντικείμενο μιας σειράς προσεγγίσεων ως μία από τις πλέον διαδεδομένες κοινωνικές συνήθειες της σύγχρονης εποχής. Οι συλλογές, ο ρόλος, η προσωπικότητα και η ψυχολογία των ιδιωτών συλλεκτών, η συναισθηματική σχέση που αναπτύσσουν με τα έργα και οι συλλογές τους ως προέκταση του εαυτού τους, ως τρόπος οργάνωσης της σχέσης τους με τον κόσμο και ως έκφραση κύρους και μέσου κοινωνικής νομιμοποίησης, αποτελούν ουσιαστικές παραμέτρους της θεματολογίας.







  Εχει διαμορφωθεί μια λαϊκή νοοτροπία τουρισμού, που λέει ότι θα πάμε μισή μέρα να δούμε τον πολιτισμό και τις αιώνιες αξίες και την άλλη μισή θα πάμε και θα χαζολογήσουμε, αγοράζοντας διάφορα μικροπράγματα, τα οποία θα πάμε πίσω στην πατρίδα μας ως σουβενίρ και ούτε καν θα θυμόμαστε τί αγοράσαμε και από πού.
  Πριν από από 50 χρόνια στην Αθήνα ήταν η εποχή της πείνας. Σήμερα είναι η εποχή της πλήξης. Όλοι έχουν αυτοκίνητα και κινητά, αλλά δεν ξεφεύγουν από το να είναι μέρος μιας τεράστιας μάζας και αυτό οδηγεί στην πλήξη.
                                                                                                             Μ.Κ.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις. Μόνο ένας συλλέκτης μπορεί να σε καταλάβει .
Large.

Κ.Π. είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΣΥΛΛΕΓΩ Κ"ΓΩ ,ΕΧΩ 24 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΩΣ ΤΩΡΑ Κ.....ΔΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!